No vas poder venir al Mòdul 5 sobre Incidència Política? No pateixis, te’n deixem un resum amb els continguts més destacats.

Aquest mòdul es va centrar en presentar els elements bàsics d’un pla d’incidència política i a introduir els espais escollits així com el procés que ens hi conduirà. Els resultats esperats van girar entorn a que les participants reflexionéssin sobre el rol de les persones joves en els espais de presa de decisions i a que realitzéssin un retorn sobre els plans d’incidència política.

Les participants van començar debatent entre elles el que creien que és la incidència política i reflexionant sobre el rol que la societat civil té, doncs aquesta sempre està en primera línia pressionant per aconseguir certs canvis substancials a nivell legislatiu i executiu i garantint una correcta rendició de comptes.

Així mateix, també es va discutir el rol de les persones joves a la societat, remarcant les participants que moltes vegades no es senten ciutadanes de ple dret, doncs no tenen poder de participació total en aquells processos que influencien la seva vida. Seguidament, van comentar com tampoc es veuen representades per la classe política, doncs hi ha poca gent jove a les institucions, limitant això la transversalització de la visió jove a totes les polítiques que es generen. Finalment, dues de les participants també van posar sobre la taula la necessitat de tenir una perspectiva interseccional quan parlem de representació, en el cas de les persones joves, és important que estiguin representades i que participin en tota la seva diversitat.

La part final de la sessió es va dedicar a validar i ratificar objectius preliminars i accions de cara a les visites al Parlament Europeu i l’Assemblea General de la OMS. També es van escollir les temàtiques sobre les quals construirem els fulls de demandes, sent la soberania corporal el que portarem a Ginebra i el dret a la informació i l’educació a Brussel·les (en el context del PIN Parental).

Categories: Instruïm-nos

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *