Per un model educacional que celebri les diversitats des del respecte i el feminisme.


Qui som?

Som un grup de joves activistes participant activament en el Pren-los!, un projecte sota el paraigües de L’Associació de Drets Sexuals i Reproductius, una entitat de base catalana lluitant pels Drets Sexuals i Reproductius.

 

Què ens porta aquí?

L’arribada de VOX, un partit d’extrema dreta, a les institucions públiques amenaça els drets, la dignitat i la vida de persones i col·lectius minoritzats. Una de les seves mesures més recents, ja aprovada a la regió de Múrcia, és el conegut PIN Parental. El PIN Parental és una política que obliga a les escoles i altres centres educacionals a demanar autorització parental individual perquè les estudiants puguin participar a activitats complementàries. Aquestes activitats inclouen tallers contra la violència de gènere i la homofòbia així com sessions en educació sexo-afectiva. 

 

Quin és el nostre posicionament? 

Tenint en compte el context actual i entenent que les persones joves som agents essencials a l’hora de construir societats justes, volem: 

 

  • Aplaudir i donar suport a activitats educacionals contra la LGBTQI+ fòbia, el sexisme, el racisme, el capacitisme i qualsevol altra forma de discriminació. 
  • Aplaudir i donar suport a activitats educacionals, com l’educació sexo-afectiva integral, que aporta eines i coneixements a les estudiants per prendre decisions autònomes i informades sobre el seu propi cos i les relacions que estableixen amb altres. 
  • Denunciar i rebutjar l’aprovació de qualsevol llei, política o mesura, com és el PIN Parental, que limita la capacitat de les estudiants de rebre la informació i educació prèviament mencionada. 

 

Com pots ajudar? 

Com a persona legisladora amb una clara responsabilitat vers les societats que serveixes, et demanem que:

 

  • Sempre lluitis per garantir els Drets Sexuals i Reproductius així com la Justícia Reproductiva.
  • Treballis a favor d’un model educacional amb activitats que lluitin per eliminar actituds discriminatòries cap a les dones, els individus heterodissidents, les persones migrades i les persones racialitzades entre altres. 
  • Et posicionis conjuntament amb el teu partit o grup parlamentari contra tota mesura com el PIN Parental que ataqui el dret a l’educació i a la informació. 
  • Siguis proactiva en la lluita contra els grups fonamentalistes i els partits d’extrema dreta. 
  • Garanteixis vies de participació i involucrament dels infants, les persones adolescents i les persones joves en totes aquelles decisions que puguin afectar la seva educació i el seu futur.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *